Председник Александар Вучић примио је данас акредитивно писмо новоименованог амбасадора Русије у Србији Александра Боцана Харченка, уз констатацију да је мало земаља у свету које воде независну спољну политику, попут Србије, укључујући блиске односе са Москвом.
Харченко, који важи за експерта за Балкан обратио се председнику Вучићу на српском језику и рекао да му је част што може српском председнику да уручи акредитиве.

Он је истакао да жели да ради на даљем унапређењу сарадње Србије и Русије, која је већ сада, истакао је, на изванредном нивоу.

Након предаје акредитива, уследио је састанак председника Вучића и и новог амбасадора Русије Харченка, са делегацијама.

Вучић је том приликом рекао да је изузетна част што је председник Руске федерације Владимир Путин донео одлуку да баш њега постави за амбасадора у Србији.

“То говори и о значају који Путин придаје нашој земљи, нашем пријатељству и о жељи да даље унапређујемо наше односе. Имали смо добре односе са претходним амбасадором и неговаћемо још чвршће односе са вама и Руском федерацијом”, рекао је он.

Вучић је истакао да Србија има веома блиске односе са Москвом, и да се тога не стиди, већ, напротив, поноси.

“Чини ми се да није лако пронаћи велики број земаља које воде независно своју спољну политику”, додао је он.

Вучић је указао и да трговинска размена између наших земаља стално расте и изразио наду да ће бити још боља у будућности. Харченко је Вучићу донео поруку руског председника Владимира Путина, која се тиче Kосова и Метохије.

Испред Палате Србије, за новог руског амбасадора био је постављен црвени тепих и постројена Гарда Војске Србије.

Оставите Коментар