Представници фондације покрета „Левијатан“, у свом обраћању преко друштвене мреже Фејсбук, објавили су да је захваљујући грађанима постигнут велики успех у борби против злостављања животина.

Наиме, чланови овог покрета, октобра месеца покренули су потписивање петеције од стране грађања како би се формирало специјално одељење МУП-а, тзв. полиција за животиње.

Након пуно рада и залагања, данас је стигао одговор из Министарства унутрашњих послова у којем стоји да МУП тренутно не располаже законским и финансијским ингеренцијама за формирање овакве врсте полиције. Али, због великог одзива грађања, МУП ће одредити једну посебну јединицу, у оквиру својих могућности, који ће се посебно бавити овим проблемом.

Павле Бихали је током обраћања изразио велико задовољство због успеха који је постигнут и захвалио свим грађанима који су својим потписима допринели борби за заштиту животиња. Истовремено, он је додао да ће се полиција посебно фокусирати на случајеве злостављања, мучења и убијања животиња, као и на борбе паса.

Kако је изгледало обраћање чланова покрета „Левијатан“ погледајте у видео прилогу

Leave a Reply