Позив за саслушање у Специјалном суду у Хагу добила је прва жена припадница тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК), Раимонда Реар.

Реар је на свом фејсбук профилу потврдила да је добила позив и додала да јој је велика част то што ће бити једина жена која ће се наћи у Специјалном суду.

Из Приштине би данас требао да отпутује прва група бивших команданата и припадника тзв. Ослободилачке војске Косова у Хаг, који ће бити саслушани у Специјалном суду формираном за утврђивање злочина те паравојне формације током последњег рата над Србима, нелојалним Албанцима и припадницима других мањихнских заједница.

Реар каже да је њено име све време у игри од почетка децембра, када су почели да стижу први позиви Специјалног суда.

– У позиву се наводи да ћу бити сведок, али то није ништа ново. Последњи пут када су ухапсили групу Клечка моје име је и тада помињано, али сам се ја у том тренутку борила са тешком болешћу – раком – написала је Реар.

Коха онлајн подсећа да су до сада из Специјалног суда у Хагу позиве добили између осталог и командант те паравојне формације Рустем Мустафа, Сами Љусхтакун, Сокол Добруна, Назиф Мехмети, Ремзи Шаља, Сафет Силун, Сулејман Сељими и други.