За Здравствени центар у Косовској Митровици грађани Русије прикупили су тону лекова, који су у Србији допремљени авионом и од 26. марта су у поступку царињења.

Лекови су прикупљени према списку потреба које је направио ЗЦ у Косовској Митровици.

Јевгениј Примаков, представник Руске хуманитарне мисије и посланик руске Думе, рекао је да се нада да ће пошиљка врло брзо стићи у српску покрајину.

– У пошиљци је оно што недостаје Здравственом центру у Косовској Митровици, чија су складишта лекова испражњена, као и рафови апотека – рекао је Примаков. – Та болница је јединствена, јер помаже свим људима.

Примаков је осудио таксе које је Приштина увела на робу из Србије и рекао да изгледа да су „притисци из Вашингтона и Брисела на Приштину недовољни и неискрени“.

– Дужност је Руске хуманитарне мисије управо да помаже људима који су лишени основних људских права – рекао је Примаков. – До сада је ова хуманитарна организација у централној Србији и на КиМ уручила помоћ вредну око пола милиона евра, реновирали смо вртиће, обезбедили амбулантна возила… Ту смо увек кад треба.

Иста организација, рекао је Примаков, планира да опреми школу у Зубином Потоку, као и да на школу или болницу у Рашкој постави соларне плоче.

Leave a Reply