Црна Гора одредила стандарде за земље чијим је грађанима омогућен улазак у Црну Гору, а то је 25 инфицираних људи на 100.000 становника

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је да је потребно да број оболелих од корона вируса у Србији буде смањен са 4.000 на 2.000, како би грађанима Србије било дозвољено да путују у Црну Гору.

Милошевић је рекао да верује да ће туристи из Србије ускоро путовати у Црну Гору, преноси РТЦГ.

Он је поновио да је Црна Гора одредила стандарде за земље чијим је грађанима омогућен улазак у Црну Гору, а то је 25 инфицираних људи на 100.000 становника.

Црногорски амбасадор је навео да они који имају своје фирме и који се баве послом у Црној Гори могу да уђу у Црну Гору, под одређеним условима, а то је самоизолација. Милошевић је објаснио да самоизолација у том случају не мора да буде на стриктном простору и да те особе могу да се креће на релацији од фирме до објекта где су смештене.

Такође, они који имају чланове породица у Црној Гори о којима се брину могу ући у Црну Гору, а дозволе за те категорије грађана издаје Национално координационо тело за заразне болести, додао је Милошевић.

Он је објаснио да се грађани Србије за дозволе обраћају амбасади, а она тај захтев шаље Националном координационом телу, оно даје дозволу и одређује се један или два дана током недеље за улазак у Црну Гору.

„То је потребно због тога да би се организовао конвој“, рекао је Милошевић и додао да, ако се пријави 40 или 50 људи, они треба да буду смештени у карантин, а да би поступак био једноставнији држава је организовала конвоје којима ће грађани бити спровођени у посебно одређено објекте за такву намену, које је одредила Влада Црне Горе.

Милошевић је рекао да и грађани Црне Горе који живе у Србији, а који оду у Црну Гору, такође морају да иду у карантин.

Оставите Коментар