Црногорски председник Мило Ђукановић често потцењује свој приход, али се онда поставља питање откуд му новца за такав животни стил. Гостујући у емисији хрватске државне телевизије пре 14 година, тадашњи премијер Ђукановић гледаоце је уверавао да живи скромно и да скоро нема ништа.

– Некретнина немам. Имам стан у којем живим и то је то што имам као некретнину. Немам уштеђевину у домаћим и иностраним банкама – казао је тада Ђукановић.

Шест година касније у октобру 2011. платинасти сат швајцарског бренда који по званичним подацима кошта 106.000 евра красио је руку тада председника ДПС Мила Ђукановића.

– Ради се о ручно рађеном сату, а доступан је у две варијанте, жутог злата који кошта 81.4000 фунти односно 94.574 евра и платине чија је цена 91.300 фунти односно 106.076 евра. Водоотпоран је и на дубини од 30 метара – одговорено је „Вијестима“ из лондонске продавнице која продаје сатове бренда „Брегует Тоуриллион“.

Током последње председничке кампање прошле године, Ђукановић се на Жабљаку појавио у спортској јакни марке „Богнер“ која према тврдњама упућених кошта 1.400 долара.

То је ипак скоро четири пута мање од „Диорове“ торбе коју је носила његова супруга Лидија у новембру прошле године у Версајској палати у Паризу, где је прва дама Француске Брижит Макрон угостила 40-ак супруга председника држава.

Црногорска прва дама не штеди ни на „аутфиту“ за приватне прилике па се тако на једној свадби прошле године појавила у „Долце &амп; Габбана“ хаљини која кошта преко 4.000 евра.

У прошлогодишњем имовинском картону, председник Ђукановић пријавио је да његова супруга прима 867 евра месечно.

Међутим, нису само Ђукановић и његова породица у питању.

Бивши и садашњи директор Управе полиције Веселин Вељовић својевремено је тек након три године пријавио да његова супруга Тамара поседује и уредно региструје луксузни теренац „BMW X6“ који је плаћен 80.800 евра.

Према пријави коју је Веселин Вељовић предао за годину када је купљен ауто, његова супруга није била запослена нити је имала било каквих прихода или уштеђевине, пишу подгоричке Вијести.

Да стил живота црногорског естаблишмента превазилази примања, на Сајму књига пре три године показала је тадашња ректорка Универзитета Црне Горе Радмила Војводић, фотографисана је како носи ташну која се креће око 10.000 евра.

Последњих година дугогодишњи финансијер ДПС-а и бизнисмен Душко Кнежевић у више наврата је говорио о Ђукановићевом раскалашном животу и проводу са сарадницима, такође функционерима ДПС-а на елитним дестинацијама.

Први пут јавност је упозната и са вилом у елитном насељу „Горица“ која ће како је Ђукановић рекао можда и постати његова.

Оставите Коментар