Русија ће, као одговор на санкције Европске уније, допунити листу немачких држављана којима је забрањен улазак у Русију, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

„Као одговор на поменуте деструктивне акције Европске уније, Москва је одлучила да прошири списак немачких држављана којима је забрањен улазак у Руску Федерацију. Према дипломатском принципу реципроцитета, на списку су лидери немачких безбедносних и обавештајних служби из система Министарства одбране Немачке. У случају да власти Савезне Републике Немачке наставе политичку конфронтацију, задржавамо право да користимо даље мере као одговор“, саопштило је министарство.

Запослени у безбедносним и обавештајним структурама Немачке били су укључени у списак грађана Савезне Републике Немачке којима је забрањен улазак на територију Русије.

„Према дипломатском принципу реципроцитета, највиши званичници немачких безбедносних и обавештајних агенција, које су део Министарства одбране Немачке, изабрани су за нове држављане који се налазе на руској „стоп-листи“, наводи се у саопштењу министарства.

Оставите Коментар