Главна тема на Филозофском факултету Универзитета у Београду данас је здравствено стање историчара Николе Самарџића. Његове колеге са катедре су првенствено забринуте за Самарџићево психичко стање, настало као резултат „цурења“ у јавност вести о полној болести коју му је пренео Чедомир Стојковић звани „Чеда подморница“. Заправо, Самарџић се тако нашао у двоструком проблему, што ће свакако оставити последице на његову иначе крхку и нестабилну психу.
Самарџић се поверио најбољим пријатељима да ово није први пут да пострада због сопствених хомосексуалних склоности и куне се да је само једном био тако близак за „подморницом“ за коју се испоставило да „носи бојеву главу“.
Наиме, баксузни Никола је већ једном био у центру скандала у овдашњим прозападним круговима, када је обљубио аутентичног Војвођанина и једног од кључних људи Независног друштва новинара Војводине Недима Сејдиновића, који је због ораторских способности понео надимак „Демостен“. Тада је Сејдиновићев дугогодишњи љубавник и такође функционер овог удружења Душко Дугоушко Медић претио да ће се спалити на платоу испред Филозофског факултета и нанети трајну срамоту Самарџићу.
Чиме ли је чувени српски историчар и великан наше земље, покојни Радован Самарџић, заслужио да му син буде оваква креатура, окружена и окужена тако респектабилним (пре)блиским пријатељима?

Оставите Коментар