Криминална група из Београда, која је последњих година знатно ојачала, поред осталог, и уз „подршку“ которског „кавачког клана“, али и неких људи из државних служби, према оперативним сазнањима безбедоносних структура, поред убистава и отмица, бави се и рекетирањем бизнисмена.

На њиховој мети су махом власници локала, али и инвеститори, који зидају зграде и то не само у главном граду, већ и шире!

Председник Србије Александар Вучић најавио је жесток обрачун са мафијашким клановима, а како Novosti.rs незванично сазнају, први ће се на удару наћи припадници ове криминалне групе. Оперативци безбедносних агенција, али и МУП Србије увелико раде на прикупљању доказа како би ову екипу сместили иза решетака.

Према информацијама до којих је редакција Novosti.rs дошла, на „душу“ ове групе, поред неколико ликвидација, али и напада на Александра Шарца, који је са два метка упуцан у главу 17. октобра у Тржном центру „Ушће“, стављене су и отмице Лазара Вукићевића (30) и Горана Величковића (33). Први је нестао прошле недеље са двојицом пријатеља на Бановом брду, а други 3. августа у центру града.

Говорећи о све учесталијим мафијашким обрачунима на улицама Београда, председник Вучић је, поред осталог навео:

  • И немој да нам цео град прича о томе како је неко преко „скајпа“ некоме одрубио главу или како је неко некоме не знам шта урадио, а да ми не знамо да ли је то истина или није, него удри чекићем, маљем по глави банду мафијашку!

Према речима извора Novosti.rs, чланови ове групе месецима „шерују“ између себе слике сакаћења неких људи, а полиција је сада дошла у посед таквих фотографија.

  • Прикупљају се и изјаве људи, који су били на њиховој мети, а неки су, после бруталног пребијања, завршили и у болници – наводи извор Novosti.rs.

Најсвежији пример је из једног града у близини Београда.

Једном инвеститору је прећено и захтевано да у свакој згради, коју сазида, бар два стана или локала препише на чланове ове криминалне групе. И ово није усамљен пример.

  • Бахатост је баш узела маха и људи су у страху – наводи саговорник Novosti.rs. – Поготову, што се вође ове екипе „позивају“ на заштиту и сарадњу са људима из полиције.

Све се то сада истражује и прикупљају материјални трагови.

Они, којима је прећено и који су малтретирани, из тог разлога су се и плашили да уцене и рекет пријаве надлежним органима.

Полиција сада сумња да овој групи припада и Лазар И. (23) из Краљева, који је осумњичен да је тешко ранио Шарца. За овим младићем, у чијем досијеу је забележено да је починио више од 100 кривичних дела, и даље се трага.

  • Сада се страхује и за његов живот – истиче саговорник Novosti.rs из безбедносних структура. – За наручиоце и организаторе злочина, он је опасан сведок. Сумња се и да младић, који је убио Љубомира Марковића Кићу новембра прошле године, а за рачун исте ове криминалне групе, није више међу живима. Када је убио Кићу једва да је био старији пунолетник.

З. Ускоковић

Оставите Коментар