Основно државно тужилаштво (ОДТ) на Цетињу није захтевало претрес Цетињског манастира, али је, уочи устоличења митрополита црногорско-приморског, Управи полиције било ургентно наложено да оперативним проверама утврди да ли у манастиру има наоружаних људи, изјавио је за „Побједу“ руководилац ОДТ Душко Милановић.

  • Истог дана (4. септембра) је наложено Управи полиције – Одељењу безбедности Цетиње да оперативним проверама на терену утврде да ли у Цетињском манастиру има лица која поседују ватрено оружје или друга средства подобна за извршење тешких кривичних дела и ургирано је за хитно поступање по том захтеву – наводи се у одговору Милановића на упит подгоричког листа.

Он није прецизирао да ли је Управа полиције – Одељење безбедности Цетиње поступила по налогу Тужилаштва и какве су оперативне мере предузете.

Из ОДТ је саопштено да је поводом новинарских текстова о наоружаним особама у Манастиру од 4. септембра формиран предмет.

На Цетињу је 5. септембра, током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, дошло до сукоба противника његовог устоличења у Цетињском манастиру са полицијом.

Оставите Коментар