У понедељак је у Котору, у сали Културног центра „Никола Ђурковић“, одржан протестни скуп у организацији Црногорског покрета, Дукљанске академије наука и умјетности и Фондације Свети Петар Цетињски.

Скуп је пропраћен снажним емотивним набојем – како од говорника, тако од присутне публике.

На скупу је поручено да су литије метод за урушавање уставног поретка у Црној Гори, која је нападнута споља и изнутра.

Говорник са највише жара у наступу био је Стево Вучинић: „Води се битка бити или не бити. Дакле, да ли ће Црна Гора бити колонија београдска и московска или ће бити суверена држава. Државно руководство има подршку свих оних Црногораца који доживљавају Црну Гору као сопствену отаџбину и свих народа мањинских…“, подвукао је Вучинић.

Испред Фондације „Свети Петар Цетињски“ обратила се Весна Вичевић, која је позвала да се примењује спорни Закон о слободи вероисповиести, као и што се примењују сви остали закони. Вичевић је била јасна: „Нико ван Црне Горе неће то спречавати, па ни унутар ње под маском литија Српске православне цркве, јавно и тајно подржавани од страних држава.“

Зоран Мугоша, испред Црногорског покрета, изјавио је да ће ако буде потребно изаћи на улице и они који подржавају Закон.

„Многи од нас траже, да и ми изађемо на тргове и улице, и да им покажемо да су њихови скупови наспрам већинске Црне Горе смешни, и изаћи ћемо ако буде требало, али онда би њима било тесно“, поручио је Мугоша.

Оставите Коментар