Руски војни експерт Сергеј Суворов упоредио је два оклопна возила произведена у Русији – лако оклопно возило „Стрела“, које је недавно представљено, и популарно возило „Тигар“, преноси телевизија „Звезда“.

„Једна од предности возила ‘Стрела’ је у томе што је дупло лакши од ‘Тигра’, док је ниво заштите исти код оба возила“, објашњава Суворов.

Он истиче да је возило „Стрела“ нешто више отпорно на мине него „Тигар“. Може да издржи експлозију снаге до два килограма ТНТ-а. Возило је тешко 4,7 тона, што је двоструко мање од масе возила „Тигар“. Захваљујући томе, транспортни хеликоптер Ми-8 може да преноси „Стрелу“ на подвесном носачу.

„Стрела“ може да прими осам војника, а балистичка заштита возила штити од противоклопне муниције калибра 5,45×39 милиметара и 7,62×39 милиметара. Оклопно возило може да достигне брзину до 155 километара на час. Приликом прављења возила коришћени су напредни делови, произведени у Русији.

Руско оклопно возило „Тигар“ је вишенаменско возило повећане проходности.

Намењено је за превоз људи и терета. Има капацитет од 6 до 10 људи, а носивост до 1.200 килограма. Постоји око 55 модификација тог аутомобила.

Оставите Коментар