Велика прашина подигла се у читавом региону након шокантног интервуа који је хрватски репрезентативац Лука Модрић дао за чувени британски лист „Дејли мејл“.

У фокусу поменутог интервја била је небројано пута испричана прича о убиству Модрићевог деде Луке у рату деведестих година.

Модрић је Енглезима поново причао како су му Срби на свиреп начин убили деду и како га је тај трагичан догађај заправо обликовао као личност.

Међутим, нису само чланови породице Лукиног оца Стипе преживели пакао у ратовима деведестих, кроз праву голготу прошла је и фамилија његове мајке Радојке, која је Српкиња из Kрушева. Ипак, о тим страдањима Лука нажалост никада не говори, као ни медији из комшилука.

Наиме, Јово Ђопуђ, ујак Луке Модрића, сведочио је пред Хашким трибуналом против ратног злочинца Анте Готовине.

О томе се у Хрватској не прича, јер питање је шта би било са породицом Модрић у Задру да су знали да је Лукина мајка Српкиња из Kрушева, а да је њен близак рођак мајор у војсци Републике Српске Kрајине.

То је била строго чувана тајна, која се крила од Луке.

Јово Допуђ је од 1991. до 1993. године био мајор у Војсци Републике Српске Kрајине и командант 4. лаке пешадијске бригаде 7. севернодалматинског корпуса.

Блиски је рођак Радојке Допуђ, Лукине мајке, а обоје су из села Kрушева поред Обровца.

Јово је 1993. године тражио да буде демобилисан, а после пада Kрајине 1995. преселио се у Србију и ту је живео до 16. августа 2017. године, када је преминуо.

Лукин ујак је 2008. године био сведок Хашког трибунала у поступку против генерала Анте Готовине. Том приликом је сведочио о томе да су Срби напустили Kрајину због гранатирања цивилних циљева, а да је наређење издао лично Готовина.

Оставите Коментар