Барикаде са запаљеним гумама, препречени камиони, особе са фантомкама и оружјем су право лице оног дела Kосова где власт држе Албанци. Никакве институције, лимузине и одела њих нису променили. Харадинај и Весељи могу да имају сто дипломатских пасоша и да сваки дан шетају Бриселом или Лондоном, они се неће еманциповати. Једноставно то су они. Барикаде , фантомке и митраљези, каже за Kурир Илија Животић, експерт за безбедност, поводом данашњих албанских провокација на Kосову и Метохији током посете председника Србије Александра Вучића.

– Подсећам да велики део најопаснијих јединица тзв. Овк није расформиран нити је прешао у Kосовски заштитни корпус или полицију Kосова. Стотине терориста тзв. ОВK је и даље наоружано и под командом је Рамуша Харадинаја у оквиру јединице Црни орлови. Човека који је пре 1999 већ имао више од 100 кривичних пријава са елементима насиља. Западне силе су такву особу поставиле за премијера! Јединице Црна Рука, Црни Тигрови, Идеаљи, Скифтери такође нису расформиране, нити разоружане, подсећа Животић, који је и председник Интернационалне полицијске организације.

– Данас, на најбољи начин када Србија пружа руку могу да виде какав су производ створили. Територија са које је највише у Европи отишло добровољаца у терористичку организацију ИСИС ако се погледа број становника, данашње насиље које спроводе. Поставља се питање шта ће западу такав савезник? Да им барикаде и тероризам донесе у њихово двориште где већ господаре у трговини хероином од кога у Европи годишње умре хиљаде младих људи? Да им улице буду прекривене лешевима због крвне освете пренешене са Kосова? Мислим да ситуацију на делу Kосова где власт имају Албанци најбоље осликава изјава из 2003. године коју је дао портпарол мисије УНМИK на Kосову и Метохији Бери Флечер: Овде није друштво погођено организованим криминалном, ово је друштво засновано на организованом криминалу, закључује Илија Животић.

 

Leave a Reply