Хуманитарна организација „Стуб Краља Стефана“, једна је од ретких која се из севера Србије бави Косовом и Метохијом, данас је прославила своју крсну славу Светог Стефана Дечанског.

Славски колач у храму Рођења Светог Јована Крститеља на Детелинари пресекао је свештеник Синиша Панић који је том приликом пожелео сретну и Богом благословену крсну славу овом удружењу и свим члановима.

Нина Стојановић, свечар и председница овога удружења истакла је да се на овај дан поносно сећа свих досадашњих активности али и да их он истовремено обавезује да у будућности буду још активнији, као и да славу обележавају скромно у кругу најактивнијих волонтера. -Посебно се данас молимо нашем заштитнику Светоме краљу Стефану, да у овоме тешкоме и судбоносноме тренутку у којем се налази наша држава и наш народ, принесе молитве пред олтар Свевишњега како би помогао, помиловао и избавио од страдања и патње наш народ на Косову и Метохији.

Иначе, ова хуманитарна организација је широј јавности позната по бројним акцијама на простору Косова и Метохије, а неке од њих су помоћ породилишту у Пасјану, подела школског прибора и пакетићи за децу са Косова и Метохије. Председница Нина Стојановић је пешачила од Новог Сада до Призрена, како би скренула пажњу на социјалну слику и безбедносну ситуацију у Јужној покрајини.