Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас изложбу под називом „Изгубљене године“, коју је у Дому омладине у Београду приредила организација „СТУБ“.

Он је том приликом рекао да је изложба веома занимљива, јер говори о свим аферама које су се дешавале у Србији до 2012. године, а које, како је додао, опозиција жели да се забораве.

  • Ове афере говоре о лицемерју и да нападима на садашњу власт желе да сакрију све брљотине и све оно што су урадили у овој земљи до 2012. године – рекао је Весић након обиласка изложбе новинарима.

Како истиче, на изложби су представљени само неки од најизражнијих примера, међу којима сеча платана на Булевару краља Александра, изградња моста на Ади, како је изгледало војно наоружање тада, протести у којима је погинуо Ранко Панић…

  • Упечатљив је пример моста у Француској, који је десет пута већи од моста на Ади а кошта исто и за који смо недавно издали употребну дозволу, јер нам је требало осам година да исправимо све грешке и брљотине које нам је оставио Драган Ђилас, а мост није био сигуран по безбедност грађана – истакао је Весић.

Он је казао да изложба показује прави карактер тадашње власти, која је била пљачкашка, против интереса народа и државе

  • Данашња власт ради у интересу Србије и грађана, бивша власт је радила против интереса Србије и то је основна разлика. Сталним фабриковајем афера покушавају да додатно нападну садашњу власт и време је да се подсетимо шта су радили, какве су брљотине оставили и како су они ову земљу уништавали – рекао је Весић.

Председник организације „Стуб“, Лав Пајкић, казао је да је изложба обухватила само неколико афера бивше влати и да би, ако би се приказале све, био потребан већи простор.

  • Оваквим акцијама, уз помоћ концептуалне уметности, можемо да приказемо младима шта су радили Драган Ђилас и Вук Јеремић и каквим лажима су се служили, и шта је остало иза њих – рекао је Пајкић.

Изложба ће, каже, „гостовати“ и у другим градовима Србије.

Оставите Коментар