Ко ће заштити грађане од оваквог Заштитника грађана?

Поштовани господине Јанковићу, обраћамо Вам се крајње уплашени и забринути. До сада смо имали дилему око Вашег рада и непристрасности, која је основа позиције коју заузимате, али после овога немамо више никакву дилему и озбиљно смо забринути за своја права. У више наврата сте показали склоност злоупотреби положаја, али оно што посебно забрињава је селективност у заштити коју пружате. Имамо пар питања за Вас :

1. Да ли знате да Ваше деловање мора да буде непристрасно и подређено заштити СВИХ грађана, а не само групација и појединаца који деле ваше политичке погледе?
2. Зашто се нисте јавили када су ваши миљеници, које сада браните кршили права господина Веселина Шљиванчанина? Не желимо да залазимо у легитимност и исправност рада трибунала у Хагу, али господин Шљиванчанин је одслужио своју казну и самим тим он је слободан грађанин и ужива иста права као и свако од нас. Зашто се нисте огласили након недавног инцидента у режији Иницијативе младих, коју сада штитите од неких измишљених претњи?
3. До када намеравате да злоуптребљавате вашу функцију у политичке сврхе и личну промоцију? Ви сте ту због грађана Србије и посао је да штитите грађане, а не да промовишете себе.
4. До када намеравате да злоупотребљавате службени аутомобил и средства из буџета која су намењена за заштиту грађана? Средства служе за заштиту грађана, а не за вођење председничке кампање.
5. Да ли се ваша заштита односи само на ваше страначке колеге из Демократске странке и НВО или за све грађане Србије? Зашто се никада нисте огласили поводом кршења права Срба са Косова и Метохије ?
6. До када планирате да одбијате грађане који затраже вашу заштиту, само зато што мисле другачије од вас, нису чланови НВО и не деле вашу политику?

 

Апсолутно је недопустиво да своју функцију користите као штит за своје истомишљенике, док су сви који другачије мисле од вас скрајнути и легитимне мете за нападе ваших миљеника и истомишљеника. Тражимо Вашу моменталну оставку јер сматрамо да је Заштитник грађана битна полуга слободног друштва и заштите права свих грађана, а ви сте је својим поступцима максимално злоупотребили и укаљали.