Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је да је од ноћас, за све починиоце кривичних дела, Суботица заборављени град и ће припадници МУП-а и он учинити све да сваки грађанин Републике Србије буде максимално безбедан.

  • Ја и сви припадници Министарства унутрашњих послова смо јуче јасно чули поруку коју нам је упутио председник Републике Александар Вучић и немамо уопште дилеме да у наредном периоду, колико год то тражило напора од нас, учинимо све да на сваком милиметру територије Републике Србије, сваки грађанин Републике Србије буде максимално безбедан – нагласио је министар Гашић.

Припадници МУП, на северу земље, спровели су акције и током ноћи.

  • Ноћас од три сата кренуло је ангажовање Министарства унутрашњих послова. Операцијом ће руководити генерал Дејан Луковић, а ми одавде нећемо да се склонимо док и задњи починилац било ког кривичног дела, изазивање било каквих инцидената, не буде склоњен са територије Суботице, Kикинде, Сомбора. Суботица је за њих од ноћас заборављени град. А, у свим хостелима, хотелима, собама на дан, урадићемо прегледе и све оне који су имали сигурно уточиште у тим просторима, биће пронађени од стране Министарства унутрашњих послова – нагласио је министар.

Поручио је таксистима да се не љуте на Министарство унутрашњих послова због одузимања аутомобила, јер су они, како је рекао, на неки начин саучесници у кријумчарењу миграната.

  • Све расположиве снаге МУП-а су на територији Суботице, Сомбора, Kикинде и учинићемо све, као што сам рекао да Суботица и ови градови буду максимално безбедни за живот. Такође, од ноћас са нашим мађарским колегама имамо један џентлменски договор, а то је да више преко ноћи не враћају испред капија мигранте које су ухватили на територији Мађарске, већ позову Министарство унутрашњих послова и ми извршимо прихват – нагласио је министар Гашић.

На терену је неколико стотина припадника САЈ, Жандармерије, Интервентне јединице полиције, Антитерористичке групе Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, Управе граничне полиције, УKП, Управе за технику, као и подручних полицијских управа.

Акције полиције усмерене су на сузбијање ирегуларних миграција и повећања степена безбедности у овом делу земље, где су међусобни сукоби миграната чести, а неретко и уз употребу ватреног оружја.

У овој акцији полиција је пронашла 54 турска пасоша, као и двојицу Албанаца са KиМ за које се сумња да су кријумчарили мигранте, као и да су их снабдевали оружјем.

Јуче су у опсежној акцији припадника МУП-а у Kикинди, спроведеној након ватреног обрачуна две групе миграната у Хоргошу, ухапшена четворица држављана Авганистана и двојица држављана Турске.

У напуштеном објекту у ком се догодила пуцњава и у ком су осумњичени затечени, полиција је пронашла аутоматску пушку са више десетина комада припадајуће муниције, а претрагом терена пронашли су још једну аутоматску пушку, као и још 79 ирегуларних миграната који су превезени у прихватне центре.

Оставите Коментар