Група грађана „Удружени грађани Суботице“ организовала је у Суботици велики антимигранстки скуп, на којем се окупило неколико хиљада незадовољних грађана. Главни захтев је поништење свих уговора везаних за насељавање миграната у Србију, заједно са Даблинским и Маракешким уговорима.

Организотори су показали грађанима званичан документ у коме се наводи да је Влада Србије у сарадњи са ЕУ потписала изградњу неколико стотина стамбених јединица широм Србије за трајни смештај миграната и за то добила неколико милиона евра.

Тај документ су потом симболично поцепали у жељи да покажу да за народ ти уговори нису важећи и да их грађани Србије не признају.

Toком протестне шетње центром овог места на северу Србије, грађани су викали „Издаја, издаја“, „Нећемо мигранте“…

Грађане Суботице су данас дошли да подрже и становници других војвођанских места попут Сомбора, који кажу да имају великих проблема са мигрантима.

Организатори су поручили челницима државе и Влади Србије да, пошто се зна тачно колико миграната улази у замљу и из ње излази, желе да Влада то не крије од народа, већ да објављује јавно прецизне податке на дневном нивоу о томе колико је миграната ушло, а колико изашло из Србије.

Најављени су нови антимигрантски скупови широм Србије до испуњења захтева.

Оставите Коментар