У ноћи у којој је сва пажња јавности била усмерена ка завршној вечери Евровизије и дешавањима у Бетон Хали у Београду, иза завесе у Подгорици током треће утакмице финала АБА лиге између Црвене звезде и Будућности, ово регионално такмичење добило је још један тежак ударац од стране истих актера – судија.

Црвена звезда није искористила прву меч лопту, они који су гледали утакмицу у „Морачи“ рекли би и да црвено-бели нису имали никакву шансу поред Матеја Болтаузера и Сретена Радовића човека које је српској јавности познат и по афери „Афродита“ односно коришћењу услуга проститутки у једном ноћном клубу у Подгорици које му је подводио један од бивших функционера KK Будућност.

Овај тандем са хипотекама из прошлости које су уценама или новцем везане искључиво за Црвену звезду „заблистао“ је у суботу у Подгорици досудивши тврдој утакмици чак 34 слободна бацања за домаћина.

Црвено-бели су већ у 3. минуту утакмице били у бонусу, а колико је отворена наклоност овог судијског тандема била очигледна говори и податак да је Црвена звезда 6 од својих 14 бацања извела у последњој четвртини. Примера и то очигледних, у утакмици у којој Будућност није имала право на грешку било је још: Прекинут контрапад Црвене звезде, фаул у нападу Бранка Лазића који је добио ударац у браду, поени Нока уз фаул који нису признати…простом и брзом анализом долази се до податка да је Црвена звезда са бројним грешкама судија и јасном намером тандема Болтаузер и Радовић оштећен за најмање 20 поена?

Ово није први пут да Матеј Болтаузер оснивач фантомског удружења судија АБА лиге (које није признато од стране лиге и то са седиштем у Подгорици?) директно утиче на резултате и исход утакмица у којима игра Црвена звезда. Организација која је основана у Београду, а седиште јој је у Црној Гори и води је извесни Ранко Шћепановић некадашњи судија YУБА лиге (избачен са листе судија 1996.године од стране легендарног Радомира Шапера због малверзација и корупције) пример је бесмисла у које запада АБА лига у којој су најмање важни клубови и играчи,а најважнији судијски кланови, договори и разне непринципијелне коалиције.

Подгорица, полуфинале АБА лиге у Лакташима, бројне жалбе и притужбе црвено-белих претходних сезона када су делегирани Болтаузер, Радовић и Јавор… све је то већ познато јавности, али помака нема!

Јавна је тајна да словеначке судије на челу са Болтаузером који је заправо челник судијске организације воде и „дрмају“ овом лигом која се оптерећена бројним скандалима налази на ивици опстанка!

Евролигашке судије, које то нису када „суде“ утакмице АБА лиге направиле су свој клан и практично „газдују“ овом лигом која се финансира и опстаје искључиво новцем из Републике Србије који стиже преко уговора о ТВ правима.

Доказа да неко од њих прима новац за овакво „дељење правде“ нема али има озбиљних индиција које постају после оваквих утакмица озбиљан тег за целу лигу јер се ситуације попут оне која је виђена у суботу увече понављају из сезоне у сезону. Српске судије су гурнуте на маргину, словеначке и хрватске заштићене су као бели медведи од челника Евролиге задуженог за делегирање судија Ричарда Стоукса. И очигледно мисле да у АБА лиги могу да раде шта хоће!

Према нашим сазнањима уколико се нешто драстично не промени у утакмици број 4, односно црвено-бели не добију равноправне услове да се победник одлучује искључиво на терену, Црвена звезда је спремна на радикалне кораке без обзира на чињеницу да је у пред надлежним судовима победила АБА лигу и доказала да се регионална лига води на погрешан и нелегалан начин. Kоје су то мере остаје да се види…
Оно што је јасно, АБА лига се поново, због истих ствари и истих људи налази на ивици опстанка. Да ли ће и опстати сада зависи само од судија, истих оних који су је са појединим челницима лиге и трулим компромисима и договорима довели на руб пропасти.

Оставите Коментар