На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије руског борбеног авиона сухој 34, који ауто-путем вуче војно возило. То је изазвало велико изненађење осталих учесника у саобраћају, а стручњаци широм света су анализирали зашто се авион транспортује на такав начин.

Према анализама коментатора, да је авион вучен на приколици, то не би било велико изненађење. Међутим, авион је вучен тако да се креће помоћу сопствених пнеуматика.

На фотографијама се види да су крила авиона уклоњена, наводно због транспорта. Приметне су и ознаке на летелици из којих се види да је конкретна летелица учествовала у одређеним мисијама.

Могуће је да је реч о једном од авиона који су били размештени у бази Латакија у Сирији, иако се то не може поуздано утврдити.

Неки корисници друштвених мрежа су претпоставили да Руси премештају авионе који нису способни за летње из Бутурлиновке у Вороњеж пре него што снег прекрије путеве. У Вороњежу се налази неколико авиона сухој-34.

Извори сајта Тхе Авиатионист помињали су и гласине да ће тело авиона бити коришћено за тренинг у Вороњежу.

Међутим, неки корисници друштвених мрежа приметили су да је град Липецк од Вороњежа удаљен мање од 200 километара.

Због тога се верује да је авион учествовао у инциденту који се догодио 6. септембра ове године. Реч је о судару два сухоја 34 у околини Липецка. После судара, обе летелице су безбедно слетеле а једна је остала без крила.

Специјална комисија сада истражује узроке тог инцидента.

Су-34 је двомоторни тактички вишенаменски ловац бомбардер четири плус генерације.

Оставите Коментар