Пре два месеца Александар Матковић члан екстремистичке организације Маркс 21 жалио се на портал Присмотра на телевизији Н1, како они нису финансирани од стране радикалних левичарских организација из Немачке. Један догађај почетком августа показао је да је Александар Матковић на телевизији Н1 лагао све што је рекао. Пре десетак дана долази до великог сукоба унутар Маркса 21 око прерасподеле новца из Немачке. Један део радикалнијих чланова Маркса 21 напао је групу оснивача ове организације и избацио их из Маркса 21. Ко су нове вође Маркса 21? Ко је отеран из Маркса 21? Све то открива Присмотра.

Павле Илић

У ноћи дугих ножева четири завереника преузели су власт у организацији Маркс 21. Један од тих завереника је члан Маркса 21 Павле Илић. Павле Илић је нова генерација радикалних левичара која је желела свој део колача у Марксу 21. У сукобу који се десио пре десет дана страдао је оснивач Маркса 21 Матија Меденица. Павле Илић је познати левичарски екстремиста, присутан је на свим насилним протестима у Београду јос од 2017. године. На многим протестима и сам је био говорник. Павле Илић на друштвеним мрежама истиче како Републику Српску треба укинути и Косово признати.

Владимир Унковски-Корица

Други завереник у пучу унутар Маркса 21 је Владимир Унковски-Корица. Владимир Унковски Корица је члан Координационог одбора Маркса 21 који је формално искључио Матију Меденицу и његове људи из Маркса 21. Поред сукоба око новца један од разлога напада и избацивања Матије Меденице из Маркса 21 је и то што нове вође Маркса 21 желе да радикализују своју организацију. Од када су завереници почели да преузимају Маркс 21 организовали су блокаду ауто-пута Београд-Нови Сад, нереде у Новом Саду, Београду и сукобе са патриотама.

Срђан Атанасовски

Трећи завреник у пучу је Срђан Атанасовски. Срђан Атанасовски је организовао протест испред Централног затвора у Београду због хапшења есктремних левичара због насилних протеста. Иначе ради се о особи сумњивог сексуалног опредељења и психичког стања. Срђан Атанасовски је писао на друштвеним мрежама људима који не могу да имају децу, “је*але вас бебе” што говори о каквој особи се ради.

Ања Илић

Ања Илић је уз новчану надокнаду одлучила да подржи горе поменути тројац у избацивању Матије Меденице и преузимању Маркса 21. Она је искористила свој глас у Координационом одбору да искључи Матију Меденицу и његове људе из Маркса 21. Она је такође позната у екстремним левичарским круговима с обзиром да на протесте са собом води на десетине изманипулисаних девојака које имају задатак да глуме вриштање пред полицијом. На тај начин у медије одлази слика како органи реда туку младе девојке. Ања илић је задужена да у Марксу 21 врбује нове девојке. У својим акцијама често младим девојкама нуди дрогу, пише Присмотра.

Leave a Reply