Опозиција у Републици Српској је убеђена да ће сигурно освојити власт на крилима варљиве америчке подршке и захваљујући сарадњи са обавештајно-криминалним подземљем Сарајева, због чега су између опозиционих политичара у Бања Луци већ започели озбиљни сукоби око поделе непостојећих функција.

Тако је направљен закулисни договор између Милана Радовића, потпредседника Српске демократске странке (СДС) и Јелене Тривић, потпредседнице Партије демократског прогреса (ПДП), да он буде премијер, а она председница Републике Српске, те су једно другом ваљда и свечано честитали и почели да се ословљавају овим тако жељеним титулама.

Сматрајући да ће опозицију у Републици Српској на власт инсталирати Американци уз здушну подршку анти-српских кругова из Сарајева, Радовић и Тривићка виде највећу препреку за своје нереалне амбиције у Драшку Станивуковићу, градоначелнику Бања Луке, који је патентирао јефтини популизам као ефикасан рецепт за “билдовање” свог рејтинга. Непознато је да ли су на семинарима западних амбасада у Сарајеву, њихове странке имале лекције из морала, али је то посебна тема за разматрање.

Из тог разлога, Радовић већ извесно време прикривено финанасира кампању јавног “блаћења” Станивуковића, који можда и није заслужио боље од својих политичких квази-савезника.

Цела ова стратегија се суочила са једним непремостивим проблемом – процена је да Београд неће немо посматрати, нити препустити судбину српског народа ситним политичким мешетарима који се руководе најсебичнијим интересима личног богаћења, кроз издају српских националних интереса у завери са сарајевским криминалцима и ратним злочинцима.

Због тога је наводно Радовић засновао блиску сарадњу са опозиционим организацијама у Србији, са којима је уз инострано спонзорство склопио тајкунско-политички пакт, а што ће ускоро изаћи на видело.

Оставите Коментар