Најновије провокације санџачког политичара Сулејмана Угљанина имају за циљ дестабилизацију Србије и региона, а све по налогу британске обавештајне службе МИ6 која делује из Црне Горе, открива Борба.

Угљанин је Стефана Немању назвао злочинцем, а за Александра Вучића, председника Србије је казао да има антибошњачке, рушилачке намере према Бошњацима и “један је од инспиратора геноцида у Сребреници”.

На све то надовезује се недавна изјава предсједника Бошњачког савеза Црне Горе (БСЦГ) у Њујорку, Есада Растодера, који је позвао Бошњаке из југозападне Србије да тај регион припоје Црној Гори и понудио пуну подршку за, како је навео, овај пројекат.

Како је Борба већ ексклузивно писала, све ово се ради по налогу Британаца.

Циљ агената британске службе је да дестабилизују Балкан, а нарочито Србију, где након Косова и Метохије планирају да отворе још једно жариште. Управо је због тога и изабран Сулејман Угљанин, иначе политички партнер Мила Ђукановића, који већ неколико дана, по инструкцијама поменутих агената, пали политичке ватре у Санџаку.

За отварање проблема Санџака, заинтересован је и црногорски режим, јер на све начине желе да се што више фронтова у Србији отвори, како тамошње руководство не би могло да се бави Црном Гором, тачније, проблемима српског народа.

Подсетимо да је актуални председник Владе Републике Црне Горе Мило Ђукановић 23. марта 2006. године, у својству председника Демократске партије социјалиста Црне Горе, са председником Председништва Бошњачке странке Рафетом Хусовићем потписао Споразум, који је претходио пристанку Бошњака да на референдуму гласају за осамостаљење Црне Горе, у коме се у тачки 4. Санџак види као прекогранична регија.

“Република Санџак је пројекат МИ6, а на остварењу тог плана интезивну помоћ Угљанин има од званичне Црне Горе, сазнаје Борба.

Оставите Коментар