Члановима изборног штаба ДПС данас озбиљну главобољу задаје хистерични налог председника Црне Горе Мила Ђукановића да хитно буде повучен за њих, испоставило се, трагичан, а за цео слободномислећи свет безмало комичан предизборни спот у коме се ничим изазван у главној улози нашао један авион, пише Глас јавности.

Наиме, Ђукановић, који је испрва тај спот високо оценио и лично верификовао његово пуштање у етар, по збуњеним, више хладним него млаким реакцијама јавности и њеним гласно изреченим алузијама типа “ено га, утече! “, “њему као да се не остаје у Црној Гори”, “авион одлази, слути пролазност” итд. касно је увидео грешку. Заиста, свако објективан ће рећи да је спот у најмању руку конфузан, безидејан, блед и опасно вишесмислен, те да Ђукановићеве присталице наводи на за њега крајње нежељене помисли.

Оно што је, истовремено, још осветлио тај спот је за Мила раније нетипичан висок степен деконцентрисаности, некарактеристичне несигурности и непромишљености, те лажне уљуљканости да ће грађани одушевљено прихватити сваку брљотину неке трећеразредне маркетиншке агенције скупо преплаћене народним новцем.

Потпуно неспреман да прихвати кривицу за овај колосални промашај, Ђукановић се нервозно острвио на политичког директора ДПС и оперативног руководиоца изборног штаба Брана Гвозденовића. Међутим, како год покушао да изокрене стварност, она се за Ђукановића испоставља као све суморнија.

Leave a Reply