Алекса Балашевић, син Ђорђа Балашевића, за магазин „Хело“ дао је интервју, чији је повод био његово предстојеће венчање с вереницом Николином, с којом је у прилично необичној вези за данашње стандарде.

Алекса, који се бави организацијом модерних гладијаторских борби (ММА), у интервјуу је открио да се с Николином верио у Назарету, за шта је неколико месеци чекао благослов Патријаршије, а све по договору са својим духовником.

“Верили смо се у Назарету. Неколико месеци чекао сам благослов Патријаршије и одредили су да то буде тамо, са епископом Романосом, божјим човеком одговорним за мир у тим крајевима. Недостајало ми је присуство најближих, поготово кад сам видео неке немирне призоре, али било ми је важно да испуним договор свог духовника, оца Пајсија, који је тренутно у Kрупи. Рекао сам му да ћу после ходочашћа затражити благослов по најсветијим обичајима и испунио сам реч, због чега се осећам неописиво добро”, рекао је он за “Хело”, па додао зашто је Николина његова “жена за сва времена”:

“Док њу нисам упознао, нисам био толико духовно стабилан. Мислио сам да је довољно што имам грчко име, што је мој прадеда славио за време комунизма отворених прозора и што се помолим пред спавање. Постио сам данима, али после мамурлука. Радио сам ствари које нисам смео. Све се променило кад сам срео Никану. Била је невина, преобразована, постила је, помагала старијима, умивала се на Цвеће и није пила алкохол. Није имала непријатеље. Тада сам почео да се осећам још јачим, јер поред себе имам особу која са мном иде у борбу, на ходочашће и немирну Палестину, али и на Бахаме”.

Датум венчања се зна, али ће покушати да све сакрију од медија. Ипак, Алекса је открио како ће оно изгледати.

“Ни скромно, ни раскошно, већ онакво како би свадба хаџије и хаџинице требало да изгледа”.

Kњижевница Оливера Балашевић и кантаутор Ђорђе Балашевић имају и ћерке Јелену и Јовану, која им је подарила две унуке.

Leave a Reply