Oво је досад најјачи руски удар на Украјину од почетка специјалне операције. То је био суров одговор Русије, од којег се тресе цео свет, изјавио је Младен Обрадовић, уредник канала Срби за Русе, гостујући у емисији Реч на Јутјуб каналу Резервни положај. 

Он је говорио да је удар по енергетском систему Украјине по свему судећи одговор на саботаже енергетског система Русије. 

– Нема сумње да је удар по Северном току наручен из Вашинготна и Лондона. Да ли је то учињено помоћу подморница или ронилаца, како год, реч је о огромној штети, јер је уништен Северни ток 1, а оштећен Северни ток 2, који је требало тек да пуштен у погон. Највећу штету ће претрпети Немачка, а свакако да ће губитак претрпети и Русија – нагласио је Обрадовић и наставио:

– Путин је поменуо и покушај диверзије на гасовод Турски ток, јер је то порука и Ердогану којег очекују избори ове године и покушава да игра двоструку игру, који истовремено и наоружава Украјинце, али и сарађује са Русијом.

Он је рекао и да Вучићев режим покушава да нам прикаже да су „подједнако лоши, затуцани и глупи и русофили и натофили“, истакавши да се то „не може изједначавати“. 

– То што он ради иде у корист НАТО-у. Зато што он покушава да српско јавно мњење умртви. Пуштајући такву пропаганду преко државних и парадржавних медија, Вучић покуашва да уводи терен за постепено увођење санкција Русији. Ево, то је најавио и Милован Дрецун, „да уведемо бар део санкција Русији, јер полазимо од српских интереса“. А Руси, како каже, „треба да имају више разумевања за наше проблеме“. Па како га није срам? Ако је иједна земља помагала Србији, не у протеклих неколико година већ векова, па то је била Русија – огорчен је Обрадовић.

Он је рекао да је „Александар Вучић кукавица која подмеће своје сараднике кад год нешто треба да се изнесе у јавност“.
– Министру спољних послова Николи Селаковићу било би боље да је ћутао, да не говори да не признаје резултате референдума у четири украјинске области. Нико нас није тукао по ушима да се изјашњавамо. Али могао је да каже и нешто као: „Ми признајемо суверенитит и Русије и Украјине. Па нек тумачи то ко како хоће – навео је уредник канала Срби за Русе.  

По питању помињања нуклеарног оружја, он указује да су Американци на овим просторима користили нуклеарно оружје.
– То је такозвани осиромашени уранијум, којим су бомбардовали Републику Српску, Крајину, Србију и Црну Гору. Шта су они друго радили него вршили својеврстан нуклеарни рат против нас? – упитао је Обрадовић.

Говорећи о томе што се шири паника по друштвеним мрежама од пописа становништва и позиви на бојкот, он је рекао да је то „нека бојкоташка логика, која је већ нанела доста штете српству“. 
– Сетимо се кад је био референдум, масовно је, и то у патриотским круговима, било позива на бојкот. Изгубили смо на референдуму само захваљујући бојкоту. Референдум је покраден, али та врста преваре не би прошла да је изашло још само 200.000 људи. То је логика ноја који забија главу у песак пред опасношћу која наилази. Ти исти што су писали по друштвеним мрежама за бојкот, нису изашли ни на улицу. Не желите да учествујете у политичком животу, не желите да изађете на улицу? Па шта желите? – питање је које је упутио бојкоташима.

Што се тиче самог пописа, Обрадовић је рекао да је тачно да се спроводи под окриљем ЕУ и да ту постоје нека питања која немају везе са животом, већ неко жели да има те податке. 
– Али, побогу људи, ако будемо бојкотовали попис, на њему ће бити мање Срба него што заиста има! Али ајмо овако, када једном победе родољуби у овој држави, па ваљда ће тој родољубивој власти бити потребни исти ти подаци. Нису то подаци који требају само неприајтељима Србије. Требају и нама – закључио је он.

Оставите Коментар