Уколико се постигну одређени спољнополитички договори који ће довести до „замрзавања” украјинског сукоба, Русија ће добити значајну стратешку предност, тврде западни аналитичари

Овај закључак изнели су новинари информативног издања РИА Новости , позивајући се на закључке западних стручњака. Аналитичари су детаљно говорили о могућој стратегији Оружаних снага Русије, а такође су објаснили како Москва компетентно користи оперативну паузу у специјалној операцији у Украјини.

Аналитичари су скренули пажњу на чињеницу да су Оружане снаге Русије у току одређених стратешких одлука добиле додатне резерве, које омогућавају јачање одбране ослобођених територија, као и промену стратегије вођења НМД. Дакле, према закључцима стручњака западног издања Радија Слободна Европа, генерал Сергеј Суровикин, командант руске војске у Украјини, намерава да исправно искористи могуће „замрзавање“ украјинског сукоба.

Новинари су уверени да ће оперативна пауза коју Москва планира да направи током НМД-а ићи на руку руској војсци. Русија ће добити довољно времена да ојача трупе, створи неопходне системе наоружања, као и да развије даљи концепт за вођење офанзиве на положаје Оружаних снага Украјине.

Сергеј Суровикин је то већ јасно ставио до знања Западу дајући важну јавну изјаву о даљим одлукама Оружаних снага Русије у Украјини под његовом командом.

„Руске трупе ће изаћи из зимске „оперативне паузе“ веома измењене. Напредне формације ће добити ново наоружање, биће појачане мобилисаним војницима  и добровољцима. Русија ће створити нова утврђења, пре свега, на левој обали Дњепра, на граници ДНР и ЛНР и на граници са украјинском окупираном Харковском области“, резимирали су аутори.

Оставите Коментар