Македонија планира да, веровали или не, по други пут призна једнострано проглашену независност лажне државе Косово!

Режим у Скопљу, иако је Македонија признала лажну државу давне 2008. године, планира да ову скандалозну одлуку потврди у свом Уставу.

Промена највишег правног акта уследиће на иницијативу опозиционе странке Алијанса за Албанце, а подразумева прихватање амандмана у којем пише да се Македонија граничи са Србијом, Бугарском, Грчком, Албанијом и Косовом!?!

– Предлажемо да члан 1А, на основу предлога посланика Алијансе за Албанце, буде државна граница Републике Македоније у постојећим границама с Албанијом, Бугарском, Грчком, Србијом, као и са Републиком Косовом – изјавио је Сурија Шдиди, посланик Алијансе за Албанце.

Коментаришући ове наводе, председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоилковић истиче да ово није изненађење.

– У питању је тајминг који одговора некима у региону и указује на постојање антисрпског пакта у региону. Македонија је дефинитивно прешла у руке албанске политичке елите и њом управљају лидери албанске политичке партије. Само је потврђена чињеница да Србија својим јужним границама добија нову Хрватску – упозорава Стоилковић.


Д. Кљајић

--