Поред физичких повреда доживели су тежак психички стрес, рекао је директор KБЦ у Северној Митровици др Златан Елек

Двојица од тројице Срба, које су код Брњака претукли припадници полиције лажне државе, тренутно су на одељењу хирургије и имају тешке телесне повреде.

Повреде на телу и лицу највероватније су настале ударцима од кундака, оружја и ногу – рекао је директор KБЦ у Северној Митровици др Златан Елек.

– Они су тренутно на одељењу хирургије на даљем лечењу. Спроведена је прелиминарна дијагностика и не могу да се изјасним да су сада тренутно у стабилном стању, јер сваког момента пратимо њихово стање. Очекујем да ћемо завршити сву дијагностику у вечерњим сатима. Поред физичких повреда доживели су тежак психички стрес који је врло тешко излечив – казао је Елек.

Елек је навео да је KБЦ у могућности да повређенима пружи неопходну помоћ, с обзиром на то да је отежан транспорт преко прелаза.

Припадници Росу јединица које се налазе на прелазу Брњак у општини Зубин Поток напала су тројицу локалних Срба Драгишу Влашковића, Зорана Томовића и Јована Такова, који нису имали везе са протестима, већ су ишли да секу дрва.

Оставите Коментар