Данас је одржан девети по реду Церски марш, који се организује поводом 104. годишњице Церксе битке, која је уједно била и прва велика победа савезника у Великом рату.

Велики Церски марш је кренуо од трга Шабачких жртава, где је уједно био одржан и молебан од стране црквених великодостојника, а завршио се на Текеришу. Рута којом су људи марширали је била преко 37 километара.

Према званичним проценама МУП-а на маршу је било чак преко 2500 људи, од којих је било преко 150 припадника Српске деснице који суза ову посебну прилику стигли из шест градова Србије  (Београда, Ваљева, Шапца, Сремске Митровице, Ужица и Новог Сада) Поред српских барјака, вијориле су се заставе Српске деснице, Српског народног покрета 1389, Српске Војводине, Четничке омладине, Византије, Русије, као и заставе других братских земаља.

Велики број  национално свесних младих људи узело је учешћа у овом, пре свега витешком подухвату, али и у подухвату који представља једну врсту саборности која нам је као народу преко потребна у оваквим временима. Као друштво треба да будемо наручито  поносни и на велики број девојака које су проходале овај марш у част својих предака.

Дуж целог марша народ је излазио да би поздрављао и бодрио људе који су ишли да се поклоне својим претцима. На крају марша нам се придружило и стотинак припадника Ноћних вукова на моторциклима са којима су сви заједно дошли на одредиште нашег похода.

Припадници Српске деснице су се поклонили и одали почаст својим прецима који су се херојски борили за нашу отаџбину. Поред њих су се поклонили и многа друга удружења и организације који негују традицију и традиционалистичке вредности.

Националист

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here