Фудбалски клуб Црвена звезда донирао је савремену опрему у вредности од 100.000 Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој.

Уговоре у клиници потписали су генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић и директор те установе Синиша Дучић, у друштву министра здравља Златибора Лончара и фудбалера Марка Марина, Немање Милуновића, Милоша Дегенека и Милана Борјана, као и председника Звезде Светозара Мијаиловића, спортског директора Митра Мркеле и тренера Владана Милојевића.

View this post on Instagram

U svakom trenutku mislimo i na druge!?⚪️ Naš klub je društvenu odgovornost pokazao donacijom u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u vrednosti od 100.000 evra. Predstavnici Crvene zvezde, predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, trener Vladan Milojević, kao i fudbaleri Marko Marin, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i Milan Borjan bili su gosti Univerzitetske dečje klinike Tiršova. Ugostili su ih direktor bolnice Siniša Dučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Potpisan je ugovor o donorstvu, kojim je naš klub donirao bronhoskop, aparat za dijagnostiku plućnih bolesti, kao i najsavremenijih dodataka za citoskop koji služi za lečenje bolesti urogenitalnog trakta i laparaskop za laparoskopske operacije kod beba, već tokom prvog meseca života. #crvenazvezdafk #fkcz #czv #zvezda #zvezdaježivot

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Директор болнице Синиша Дучић захвалио се Црвеној звезди на, како је нагласио, значајном поклону.

„Помоћ је дошла у правом тренутку. Никад нисмо имали више опреме него сада, комплетирали смо је. Лако је управљати установом када имамо подршку министарства здравља и Црвене звезде“, рекао је Дучић новинарима и потврдио да је вредност опреме износи 100.000 евра.

Директор Звезде Терзић истакао је важност клинике у Тиршовој у лечењу деце.

„Обавеза Звезде, као највећег и клуба народа, је да донора и купи опрему тако важно установом. Са Лончаром смо лоцирали проблем и купили опрему. Деци и родитељима бих поручио само једно, да никад да не одустају на путу до позитивног резултата. Победићемо сви заједно“, рекао је Терзић.

Функционер црвено-белих директору Дучићу и министру Лончару уручио је дресове Звезде са њиховим презименима и бројем 10 и заузврат добио захвалницу.

Министар здравља Златибор Лончар каже да му је драго што се Звезда јавила да помогне здравственом систему.

„Лако смо се договорили где да оде помоћ, јер су деца најважнија. Брзо је све реализовано и купљена је најсавременији опрема. Посебна захвалност је што су се из Звезде сетили деце коју је задесио проблем“, поручио је Лончар и подсетио на Звездину акцију давања крви и промоцији донорства.

Фудбалери су обишли децу на одељењу ортопедије и обрадовали их поклонима са обележјима Црвене звезде.

Оставите Коментар