Градски одбор Српске Деснице у Пироту данас је посетио, лидер странке, Миша Вацић. Тим поводом организована је конференција за медије на којој се, поред осталог, говорило о активностима странке и актуелним дешавањима на Косову и Метохији.

Председник ГО Српске Деснице у Пироту, Милан Петровић, каже да је Српска Десница једна од најактивнијих опозиционих странака и то потврђује својим деловањем у циљу побољшања услова живота грађана, презентацијом српске културе, историје и заштите животне средине. Грађани препознају активности странке и резултат тога је перманентно учлањивање нових људи. Опозиционо деловање није само критика, већ има за циљ конструктивно деловање кроз разне аплеле и сугестије градској власти.

Миша Вацић је истакао да је у Пирот дошао са Косова и Метохије и преноси уверавања да су Срби на Косову и Метохији јединствени у намери да опстану упркос тешким тренуцима.

“Народ је доле јединствен, сви су као један у намери да опстану и остану са својим породицама да живе на нашој светој земљи, која је за све Србе света, а за њих је и дом. Они на северу нису ништа продали, како многи у Србији говоре, то су криве информације од дефетистичких невладиних организација које говоре да је Косово готова ствар, као што није готова ствар ни Стара планина, нити било који део Србије где постоји неки еколошки проблем, или неки други егзистенцијалне врсте. Доле су Срби егзистенцијално угрожени од стране терориста, ви сте овде били угрожени од бахатих предузетника који су хтели граде минихидроелектране на Старој планини. Сваки део Србије је за нас у Српској Десници света земља од Трговишта до Сомбора, или Суботице”- изјавио је Вацић.

Председник Српске Деснице, Миша Вацић, додао је да његова странка не делује само из Београда, као што то чини већина опозиционих странака, већ је стално по Србији, тамо где су њени гласачи. Данас је Српска Десница донирала Народној библиотеци у Пироту око триста књига, а са члановима Градског одбора посећена су удаљенија села у којима су породицама са више деце поклоњене књиге и пригодни поклони.

Оставите Коментар