Амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански је јуче прокоментарисао све већу хистерију око могућег сукоба Русије и НАТО пакта, предвођеног САД.

Док се ситуација на истоку Украјине заоштрава, Русија је покренула велике војне вежбе на западним границама. То је западним медијима послужило да појачају антируску реторику.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Лазански је рекао да је сигуран да неће бити никаквог нуклеарног рата, и сматра да су то само новинске спекулације ради што већих тиража.

– Америка и Русија су обновиле уговор СТАРТ 3 о нуклеарном балансу, и ту нема никаквих изненађења у њиховим односима. И једни и други имају право да одржавају војне вежбе. Начелник генералштаба израелске армије је једном приликом рекао да војска има два задатка: „Или да ратује или да се спрема за рат“. Дакле, никаквог рата Русије и НАТО пакта неће бити, зато што је Русија једноставно сувише снажан противник да би НАТО улазио у сукоб са њима – истиче Лазански.

Он је причао и о односима Русије и Србије, и поновио је да Москва увек има разумевање и поштовање за позицију Београда.

– Зато што су наша позиција и спољна политика конзистентни и доследни. Ту нема изненађујућих момената за руску страну, и зато они то високо цене – казао је Лазански.

Leave a Reply