Изјава председника Републике Србије Александра Вучића у вези с геноцидом у Сребреници и ветом који је ставила Русија на Резолуцију о Сребреници за сваку је осуду и срамна је, поручио је члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић.

Он је новинарима казао да је цивилизацијски осудити геноцид и одати поштовање жртвама геноцида.

– Антицивилизацијски је спречавати да се усвоји резолуција којом се осуђује геноцид – истакао је Џаферовић и додао да је одлазак председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика на дочек руског председника у Србију његов лични чин те да његови поступци нису ставови БиХ.

Да подсетимо, председник Републике Србије Александар Вучић током јучерашње посете председника Руске Федерације Владимира Путина рекао је да народ Србије никад неће заборавити шта је Путин урадио 2015. године, када је Русија ставила вето на Резолуцију о Сребреници, према којој су Срби требало да буду проглашени за геноцидни народ. Тада је, навео је, Путин заштитио истину и правду.

А то је управо оно што Бошњаке највише боли и због чега су бесни. Правда. Да, али и за српске жртве. И права истина о „такозваном“ геноциду.