Политички аналитичар Анатолиј Васерман објаснио је значење изјаве шефа руског Министарства спољних послова у вези са даљим развојем односа Москве са земљама ЕУ.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је, током посете Пекингу 23. марта, и разговарајући са кинеским колегом Ванг Јием, говорио о руском недостатку односа „са Европском унијом као организацијом“.

Ова изјава привукла је пажњу политичког аналитичара Анатолија Васермана, који је прокоментарисао тврдњу руског представника на међународној сцени – да је раније сам Брисел донео једнострану одлуку, која је довела до уништења целокупне инфраструктуре неопходне за даљу изградњу односа са ЕУ.

Стручњак је нагласио да се у речима Лаврова може наћи потврда како је уједињена Европа намерно уништила „све механизме који су стварани дуги низ година“ за развој узајамно корисне сарадње.

Међутим, Москва и даље има партнере у Европи. Они „желе да их воде њихови национални интереси“ и спремни су да појединачно одржавају своје претходне контакте.

Kао резултат, постаје очигледно да се руски „односи са Kином развијају брже од онога што је остало од односа са европским земљама“.

„Преводим са дипломатског језика: оне земље ЕУ које разумеју сопствене потребе и не мешају их са бриселским упутствима наићи ће на потпуно разумевање са наше стране, али ако неко сматра да нам је ЕУ потребна више него ми њима, нека само имају на уму да имамо довољно других партнера. Једноставно речено – Нисте нам потребни“, закључио је Васерман.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар