Након бројних критика на рачун режима вишедеценијског апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића и његове Демократске партије социјалиста (ДПС), које су у скоријем периоду можда најочигледније биле у извештају америчког института “Фридом Хаус”, према којем је Црна Гора доживела пад из категорије демократских у категорију тзв. хибридних режима (мешавина демократије и аутократије).

Од кругова блиских врху црногорског режима сазнајемо да се припрема удар на лица која су означена као најодговорнија за “оцрњивање” Црне Горе и поменути пад.

Наиме, челници криминогеног црногорског режима, у самообмани да представљају предводнике у изградњи демократских институција и евроинтеграцијама на Западном Балкану, побеснели су због онога што сматрају блаћењем угледа Црне Горе, притом оцењујући да су за то (и негативне оцене у извештају “Фридом Хауса”) најзаслужније критике које су на рачун црногорских власти упућене из саме Црне Горе. Иначе, до којих граница сежу заблуде црногорских властодржаца сведочи и то да сматрају да пад Црне Горе на листи “Фридом Хауса” има везе, ни мање ни више, са предизборном кампањом опозиције за предстојеће парламентарне изборе.

Kако сазнајемо, као главни “доушници” страних невладиних организација о стварном стању “демократије” у Црној Гори означени су извршни директор “Медијске асоцијације југоисточне Европе” (МАЈЕ) у Подгорици Вук Мараш, социолог Бојан Баћа и извршна директорка “Центра за мониторинг и истраживање” (ЦЕМИ) Ана Ненезић. Нема сумње да црногорски режим сада смишља на који начин би могао да науди именованима, као што нема сумње ни да ће у овом погледу бити веома “креативан” и бруталан, што је до сада у више наврата демонстрирао према својим противницима.

Логика криминогене ДПС хоботнице је више него јасна: кога је уопште брига за реално стање у црногорској политици, економији или било ком другом сегменту друштва? Битно је само осигурати свој о(п)станак на власти, милом или силом, и успут запушити све отворе (и затворити сва уста) из којих би истина о стању у Црној Гори могла да оде у свет.

Оставите Коментар