Слободанка Булатовић, мајка Славише Булатовића, председника ГрО СНС и народног посланика, већ други пут заредом користи бањски третман преко Удружења пензионера, док многи сиромашнији пензионери никако да дођу на ред, сазнају ИнфоВрањске.

  • Бањски третман предвиђен за пензионере са примањима мањим од 25.000 динара месечно, злоупотребиле су пензионерске организације Врања и Врањске Бање, привилеговањем мајке посланика Булатовића, која је по други пут опослила боравак у једној од српских бања. То је свакако супротно правилу да ниједан пензионер са слабијом пензијом не може два пута узастопно да добије бањско лечење – објашњавају саговорници ИнфоВрањских из наведених пензионерских удружења.

По овим изворима, “на примеру Слободанке Булатовић јасно се види дискриминација највечег броја сиромашних пензионера због привилегованих појединаца“.

  • Прошле године Булатовићка је добила Матарушку Бању, што није у супротности са износом њене пензије, независно од чињенице да живи у заједници са супругом и није социјално угрожена. Међутим, ове године она добија Пролом Бању и то није у реду, имајући у виду бројне сиромашне пензионере који на бањско лечење чекају неколико година – упозоравају саговорници ИнфоВрањских.

Извори портала потенцирају “да нису изненађени због привилегија појединих пензионера.“

  • У Удружењу пензионера увек имате најмање две категорије – прву, “одабрану“, којој се одобравају виђеније бање и чешће у односу на остале пензионере, и другу, коју чине пензионери “партије“, којима се махом дају Бујановачка, Врањска, а да не чује зло, понекад за ове “мање одабране“ пензионере може да “ускочи“ и Гамзиградска Бања – иронични су саговорници ИнфоВрањских.

С. Костић

Оставите Коментар