Српска Десница постаје све присутнији и значајнији политички фактор на српској друштвеној сцени.

Опозициона, али национална и суверенистички оријентисана Српска Десница, под вођством харизматичног и младог лидера Мише Вацића окупља у својим редовима многобројне националне, ветеранске, хуманитарне и државотворне покрете као и истакнуте појединце који су се позитивно истакли у својим срединама и областима живота и рада.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Данас је на функцију потпредседника Политичког савета Српске Деснице и председника Мачванског округа Српске Деснице изабран угледни интелектуалац Мирослав Радовановић из Лознице.

Господин Радовановић магистрирао је 1985. године књижевно – историјске науке на сарајевском Универзитету. Мр Мирослав Радовановић иза себе има 88 научних радова објављиваних у еминентним стручним часописима као и 4 публиковане књиге. Као цењени стручњак у својој делатности, Мирослав Радовановић има и сјајну вишедеценијску каријеру националног рада. У периоду 1991/1992. године био је заменик министра за образовање и спорт тадашње Републике Босне и Херцеговине, а народни посланик био је у сазивима Скупштине Републике Српске 1996/97. године и 1998/2000. године. Мирослав Радовановић био је и председник СРС за Републику Српску током 1998/2000. године.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Српска Десница добила је још једног исправног човека и родољуба у својим редовима. Уверени смо да ће Мирослав Радовановић својим знањем и залагањем допринети још већој популаризацији Српске Деснице и оправдати указано поверење.

Оставите Коментар