Настављено је суђење Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и члановима њиховог клана за свирепа убиства и остала злодела.

Испитивањем сведока окривљеног Николе Спасојевића Спалета наставља се суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, оптуженој за седам убистава, отмице, силовање, као и недозвољену трговину наркотицима и оружјем.

Марко Миљковић испитује и данас свог кума сведока-окривљеног Николу Спасојевића.

Спекулише се да је Тања Миљковић у Специјални суд дошла у пратњи обезбеђења које је и довезло црним бмw, и да се двојица њених чувара али сеу договору са њом држе мало даље. Она се по изласку из кола придружила адвокатима Јерковићу и Маловићу. Миљковићева жена се у судници данас само смешка, за разлику од прекјуће кад се видно смејала. данас преврће очима на Спасојевићево сведочење. Она је поздравила све окривљене, а јавила се и Вељку Беливуку. Сместила се иза супруга, а када је он изашао да пропшитује кума, усправила се и иронично одмахивала главом кад је Спасојевић гоиворио колико је био престрашен од клана.
Спасојевић мисли да никога осим Миљковића није видео на стадиону пред отмицу Величковића на низ Месарових питања о присутности чланова клана.

  • Видео сам само тебе, за Вељка нисам сигуран – рекао је Спасојевић Миљковићу одговарајући му на питање кога је видео на стадиону пред отмицу Величковића, мислећи на чланове клана.

Спасојевић се не сећа колико је времена било потребно појединично за све радње везане за убиство и отмицу Гоксија.

Изјаснио се да је заградио капију у Ритопеку по МИљковићевом налогу кад је Гокси довезен. Пошто је одбио да каже шта је Миљковић радио после отмице Величковића јер се не сећа, на пето узастопно исто питање о томе Спале каже:

  • Вероватно сам пио лимунаду и јео колаче. Марко ти се бавиш неким стварима …- каже Спасојевић.

Миљковић: „Kако улазим у скривену просторију, са секиром или без?“

  • Не знам.

Миљковић: „Kако је изгледао Горан Величковић?“

  • Не знам никад га нисам видео у изворном стању, видео сам га само у деловима.

Миљковић: „Ајмо мало на Глигоријевића… С ким долазиш у Ритопек?“

  • Са Вељком, Драганићем, Милошем Будмиром и Јанковићем. Дрганићевом астром.

Миљковић: „Kако сте сви дошли једним аутом?“

  • Лепо, нас петорица. Ти си дошао Лалићевом шкодом, после подне.

Миљковић: „Чиме одлази Марко Будимир?“

  • Смартом како је и дошао. Не могу свега да се сетим, јер сам био погубљен пошто је Глига био мој друг.

Миљковић каже да је веома чудно што Лалић није спомињао Спасојевића као учесника кривичних дела, и што се Спасојевић не сећа Лалића. Спасојевић појашњава да се сећа Лалића, али не зна у ком моменту је дошао.

  • Јанквић је био ту кад је отиман и сечен човек.

Миљковић пита: „Јесмо ли били крвави по изласку из гараже?“

  • Вељко јесте.То сам видео јер је специфично да видиш трагове људског тела. Мислим да се очистио пре уласка у кућу – прецизирао је Спасојевић.

Судија је одредила паузу од пола сата ради одмора. Наставак суђења ће бити око пет.

Kриминална група Беливук-Миљковић која броји више него 30 чланова, према исказима сведока, планирала је и атентат на Александра Вучића председника Србије, као и државни удар те у ту намену прикупљала снајпере и друго оружје. Суђење је планирано да се одржи током три дана у овој недељи.

Спасојевић је на рочишту крајем прве недеље априла, почео да кроз слободно излагање, сведочи о монструозним злочинима групе у којима је и сам учествовао. Говорио је о кући смрти у Ритопеку где су намамљивали жртве, па их потом убијали и млели на индустријкој машини за млевење меса, и њихове остатке бацали у Дунав. Миљковићев кум је детаљно описао како је мучен и убијен Горан Михајловић из Ресника, па пребачен у Сурдук где су га Беливук и Миљковић са сарадницима спалили на ломачи.

Спасојевић је пре два дана говорио и о организацији убистава у Атини и на Kрфу, до детаља је описао језиве злочине.

Након тога говорио је и о свирепом убиству Александра Глигоријевића и Николе Митића.

Јуче је Николу Спасојевића испитивао његов кум Марко Миљковић, што је настављено и данас.

Пошто заврши са слободним исказом у кпојем је обавезан да каже све што зна о клану и његовим злоделима, Спасојевић ће према споразуму на основу којег ће бити осуђен на 14 година затвора, морати да одговара на питање оптужених, као и осталих учесника процеса.

Очекује се да Беливук, а посебно Миљковић, провоцирају Спалета током испитивања као што су и његове претходнике у истој улози – Бојана Хрватина и Срђана Лалића. Сведоци-окривљени су на запрепашћење јавности осим о седам убиства и других злочина обухваћених кроз две оптужнице, говорили још о најмање 20 отмица, убиства и планирања убистава у земљи и иностранству.

Оставите Коментар