Градски одбор Српске Деснице у Шапцу најоштрије осуђује ћутање градоначелника Небојше Зеленовића на позиве на убиство председника Србије. Одговорност градоначелника Шапца утолико је већа јер је новцем својих суграђана дебело платио медије који отворено пропагирају убиство председника државе. Шапчани морају да знају да је Зеленовић у њихово име недељнику НИН платио 900.000 динара, а таблоиду “Данас” невероватних 1,8 милиона динара.

Српска Десница, као опозиција, у већини ствари се разилази са актуелном државном политиком. То, ипак, не значи да ће било ко од нас подржати бруталну кампању против оних који другачије мисле. Као што су грађани могли да виде, такво понашање је уобичајено за ове што би такозване европске вредности да по сваку цену донесу у Србију. Па, и по цену убиства председника. За Српску Десницу то нису вредности које српском друштву припадају.

Забрињавајућ је и све већи србомрзачки екстремизам који се шири из Шапца, града страдалника у борби против окупатора. Након фотографисања шабачког руководства испод заставе лажне државе Косово, застрашујућих промоција у центру града на којима по правилу гостују искључиво они који потенцирају на колективној кривици српског народа за све ратове на Балкану, шабачки властодршци на челу са Небојшом Зеленовићем, сваки облик патриотизма истичу као највећи проблем Србије.

Српска Десница је стога запрепашћена тезом изнетом на недавно приказаној изложби фотографија у Шабачком позоришту, да је агресија НАТО алијансе на нашу земљу била тек пука интервенција и где се акценат стављао на албанске жртве. Све је то аминовао задесни Србин Небојша Зеленовић у тренутку док је завлачио шаку у градску касу да новцем својих све сиромашнијих суграђана још једном плати антисрпску промоцију.

У Србији се зна ко је екстремиста, ко спаљује књиге, ко пребија жене, ко хоће да веша и силује супруге, мајке и ћерке политичких противника. Ко позива на оружани устанак, ко црта мете, ко призива грађански рат и ко отвореним позивом на убиство председника једне суверене државе све изврће руглу правдајући се да је све била иронија… Јасно је да то није нико из Српске Деснице и због тога смо изгледа за ову екстремистичку групу највећи проблем.

Оставите Коментар