Земљопоседник, власник винарија, ексклузивних ресторана, пекара и чега још све не, само је мали део списка имовине за коју део медија, али и политичара наклоњених опозиционом табору окупљеном око Драгана Ђиласа већ годинама пласирају као највећу истину.

  • Андреј је запослен у ковници новца већ деценијама. Стан је купио на кредит који је узео у швајцарским францима и још увек га отплаћује. Има исте проблеме као и сви људи који су стамбено питање решили на овај начин. Е сад реците да је све то тако како прича опозиција, па зар човек не би од свог тог новца узео бар део и затворио кредит који је изузетно неповољан – прича саговорник Српског телеграфа, иначе близак пријатељ брата председника државе.

Сви који познају Александра, прича наш саговорник, знају да је Вучићу породица најважнија:

  • Зато нападају Андреја. Њих двојица су изузетно блиски, тако је било још од детињства, а данас поготово. Ударају по брату, по деци, по Данилу, Милици, чак и по Вукану, који има три године. Докле иде та мржња, говори да иду дотле да прете и том детету. Разлог је прост. Знају да је Вучићу породица најслабија карика. Зато га ту гађају, хоће да га испровоцирају, ослабе и изнервирају да почне да губи живце, повлачи погрешне потезе и да падне с власти.

Kоментаришући све лажи које се пласирају о његовој породици, Вучић је оценио да је то тактика немоћних политичких противника који чекају да неко други на прљав начин обави њихов посао јер њих народ једноставно неће.

  • Не постоји ствар коју ми за моју породицу нису рекли – какве везе мој брат има с тржиштем осигурања. Научили се преваранти, па ставе знак питања иза тога, да нико не може да их тужи, да нико не може ништа. А 500 лажи објаве – какве везе има с „Хлеб и кифле“, какве везе има с тржиштем осигурања. Па, никакве! Свакодневна криминализација. Најчешће се позивају на једног стручњака Милована Бркића. Најчешће га цитира ова госпођа што је пет-шест странака променила. Kао и њен лидер.

О лажима о иметку Андреја говорио је и Анђелко Вучић. У исповести за Српски телеграф бавио се причама да је његов млађи син власник ексклузивног ресторана „Франш“ у Београду.

  • Ово што приписују Андреју, купио је „Франш“, купио је ово-оно. Централна мета јесте Александар. Знају да су њих двојица блиски, зато то и раде – рекао је Анђелко Вучић.

Владимир Ђукановић, који годинама познаје Андреја, истиче да је поносан на познанство које је одавно прерасло у пријатељство.

  • Андреј је честит човек који држи до принципа и свако ко га познаје зна да не трпи нерад и непоштене људе. Ипак, како је брат председника државе, он је мета противницима. Мета која нема право нигде да одговори јер би се то карактерисало као злоупотреба медија од породице Вучић. Тако се о Андреју може прочитати да је власник „Франша“, најбоље земље у Срему и Бачкој, да је фалсификатор пасоша за Ал Kаидине терористе, да је превезао танкер кокаина из Kолумбије, да држи нарко-картеле, да је власник „Хлеб и кифле“… Андреј је заправо све, власник и наших живота, а чим је то он, онда му је брат ваљда господар свега, аутократа, шеф мафије и слично. Битангама које све ово чине против њега, а посебно олошу из наших редова, нека служи на част нападање неког ко не може да се брани.

Leave a Reply