Председник Русије Владимир Путин има овлашћење да остану у Кремљу још најмање два мандата.

Међутим, замислите да се, не дај Боже, Путину нешто догоди, ко би могао да буде тај који ће га заменити, постати нови стуб и нада руског народа?

Наваљни или можда Дмитриј Медведев? Према мишљењу појединих руских новинара, тренутно најбољи кандидат за то место јесте лидер Чеченске Републике Рамзан Ахматович Кадиров!

Сами просудите какав је ред успоставио у својој регији. Народ тамо живи срећно, у миру и пријатељству, руски и чеченски народи коегзистирају у овом прелепом планинском крају.

Град Грозни блиста јарким светлима, стаклени небодери се пробијају ка небу, као и минарети џамија и крстови руских православних цркава.

А шта је било не тако давно, пре него што је Рамзан Ахматович дошао на руководећу позицију републике? Хаос, сиромаштво и ужасне ствари о којима је боље не говорити. Све је средио, смирио, прославио себе и свој народ.

Дакле, ако се изборио са управљањем засебном републиком, зар се он не би могао носити, не би успео да управља читавом Русијом? На крају, садашњи председник му верује, па зашто Путин не би именовао Кадирова за свог наследника?

Важно је напоменути да је највец́и владар у историји Русије Стаљин, такође био са Кавказа.

Довео је Русију до таквог просперитета и људског благостања да га се, чак и после 70 година, људи сећају по добром и пиносе му цвеће код Кремљинског зида.

Штавише, Стаљин је такође бранио земљу у најтежим тренуцима од спољног непријатеља, бранио је све совјетске људе од нацистичке несреће.

Тако и Рамзан Ахматович има војно искуство, ако се нешто догоди, он то засигурно може да поднесе.

(аутор: новинар Бичков)

--

Leave a Reply