Шведска све мање људи асоцира на светли пример ЕУ, мултикултуралну економску утопију, отворених граница, а све чешће на место са рекордним стопама силовања и бомбашким нападима. Снимци напада на полицијске станице све чешће долазе из те земље.

Полиција у граду Стафансторп дочекала је у раним јутарњим сатима пред вратима њихове станице бомба која је експлодирала, а ради се о направи кућне израде.

Након почетка истраге, полиција је објавила да је пронађена нека врста експлозивне направе која је експлодирала испред улаза у полицијску станицу, преноси Expressen.

У експлозији су оштећена улазна врата, али срећом није било жртава.

„Озбиљно схватамо што се догодило и захвални смо што нико није физички повређен. Сада предузимамо потребне истражне мере и истовремено повећавамо нашу доступност и присутност како бисмо створили сигурност грађанима“, рекао је Патрик Ахрлин, шеф полиције у Стафансторпу.

„Био је то велики прасак, не можете то описати. Осећам се потпуно нестварно“, рекла је 35-годишња Софи Кроп, жена која живи у згради близу места експлозије.

Занимљиво је како је 2017.године  такође забилежена експлозија испред улаза у полицијску станицу у Хелсингборгу, док се слична експлозија догодила и испред зграде суда у Малмеу.

Снимке о предходним нападима на полицијске станице можете погледати у следећим клиповима:

Leave a Reply