Свесрпски Козачки Савез „СКС“ , као једини званични и акредитовани савез од стране Руског савеза (СКВРиЗ), имао је част да буде на челу колоне марша бесмртног пука у Београду!

 

Козаци „СКС“ са атаманом Драганом Станојевићам у разговору са високом делегацијом Русије

 

Козаци „СКС „су заједно са Амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином и високом делегацијом из Русије, Константином Косачовим (председником спољнополитичког одбора) и Валеријем Рјазанским (председником комитета за социјалну политику) , положили венац на споменику ослободилаца Београда и одали почаст свим жртвама који су нам дали слободу и победу.

Иначе, висока Руска делегација је разговарала са врховним атаманом „СКС „Драганом Станојевићем, преневши поздраве од свог колеге, Врховног Атамана Русије , генерала Виктора Водолацког.

Истовремено су се информисали о статусу козака у Србији о активностима „СКС“ и значају наше сарадње. Са своје стране, врховни Атаман „СКС“ Станојевић Драган, захвалио се пријатељима из Русије, рекавши да је у Србији пре годину дана формиран јединствени званични Српски козачки савез, те да је добијена акредитација лично од њиховог колеге и сарадника, посланика ГДРФ и генерала Виктора Водолацког о чему су они већ информисани. Договорен је и скори сусрет у Москви.

Владимир Путин, Дмитриј Медведев и Виктор Водолацки

 

Почетком марша, Делегација „СКС“ је имала част да стане на чело колоне марша бесмртног пука и да га води до крајње дестинације испред Скупштине града!

Ово је само почетак активности недавно створеног Свесрпског Козачког Савеза у Србији.

Слава Богу што смо козаци!

Оставите Коментар