Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је да западна политика приближава свет ивици великог рата у коме нема победника, преноси руска агенција Тас.

„Нажалост, ова западна политика приближава свет понору великог рата у коме, као што знате, више неће бити победника“, рекао је Лукашенко.

Лукашенко каже да западне земље, на челу са САД, уништавају глобални систем безбедности.

„Они то раде методично, упркос противљењу својих грађана који се излажу опасности. Чини ми се да су ови нови крсташи НАТО алијансе одлучили да јурну на исток, а сви знамо како они који су то покушали пре него што су се завршили“, каже белоруски председник.

Лукашенко је говорио и о расту нацизма и фашизма широм света, а потом је прокоментарисао недавни улазак Финске и Шведске у НАТО.

„Традиционално неутралне земље ођедном хрле у НАТО. Kрше правила која су саме поставиле, а становнике тих земаља нико није питао шта мисле о том потезу. Они су само одлучили да уђу у Алијансу“, прокоментарисао је он.

„Знам за планове Запада о нападу на Русију“

Белоруски председник је изјавио да одавно зна за планове западних земаља да нападну Русију. Лукашенко каже да је Запад то желео да постигне преко Украјине и Белорусије и да је о томе већ разговарао са Владимиром Путином.

„Упознат сам са њиховом стратегијом“, рекао је Лукашенко, преноси Тас.

Оставите Коментар