Фотографија коју гледате је изузетно ретка. Бар ми нисмо до сада имали прилике нигде да је видимо. На њој се налази наш Благоје Поповић, а данас слављен као Св. Ава Јустин Ћелијски. Као и увек до сада, за њен потпуни доживљај се побринуо El DeZignerio који је слику посебно обрадио, средио и ретуширао како би добила овакав садашњи изглед.

За Јустина Поповића кажу да је био „СКРИВЕНА САВЕСТ ЦЕЛЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И НАРОДА“. Био је један од највећих подвижника, мислилаца, богослова и дуговника икада.

Благоје је још од најраније младости свима отворено говорио да жели цео свој живот да посвети Богу да би био што ближи њему и своме брату, који је несрећно изгубио живот у саобраћајној несрећи. Родитељи му се, међутим, противе тој жељи и на све начине покушавају да спрече своје дете да оде у монахе. Ипак, Благоје ускоро бива мобилисан у „ђачку чету“ при војној болници у Нишу током Првог светског рата, а касније они се заједно са војском и свештенством повлаче преко Албаније. Стигавши у Скадар, Благоје моли патријарха Димитрија за монашки постриг, патријарх благосиља и богослов Благоје постаје монах Јустин. Тадашња власт пребацује једним старим бродом богослове до Барија, а после тога преко Париза, богослови стижу у Лондон где их прихвата јеромонах Николај Велимировић. Из Енглеске где је са групом богослова привремено смештен, благословом патријарха српског Димитрија, Јустин прелази у Духовану академију у Петрограду.