Много пута наглашавамо да је итекако битно шта уносите у организам и зато добро пазите какве намирнице купујете. Много намирница је генетски модификовано и као такво изазива рак.

Зато купујте воће и поврће природне величине и оно које нормално изгледа, јер ГМО производи обично буду већи, лепши, али и вештачки. Соја је често генетски модификована.

Kупујте производе који одговарају годишњем добу јер није нормално да неко воће или поврће буде доступно и зими и лети. Осим биљних производа, обратите пажњу и какво месо купујете.

Kупујте оно које је храњено природним материјама. То вам говоримо зато што многи произвођачи дају хормоне животињама како би оне биле веће или им уносе одређене гене.

То може итекако бити штетно за вас. Није ни чудно зашто толико људи оболева од разних болести. Kупујте природне производе.

Овде ћемо вам скренути пажњу и на рибу коју сигурно често купујете. Ради се о Пангасиусу. Ова риба се продаје делом Европе, али требате знати да је њено природно станиште Вијетнам и то река Меконг.

Та река је веома загађена, а овој се риби уз то још убризгавају одређени хормони како би била већа. Није скупа, што још додатно привлачи купце. Зато увек требате знати одакле се нешто увози и где се узгаја.

Оставите Коментар