Православна црква Свети Сава у Лондону придружила се подршци Митрополији црногорско-приморској СПЦ у Црној Гори у одбрани светиња, а након усвајања спорног Закона о слободи вероисповести
У недељу увече пети дан за редом у том храну је служен молебан, а након свете литургије организован је протестни скуп испред Амбасаде Црне Горе у Лондону. Протојереј ставрофор Горан Спаић је том приликом изјавио да је реч о „мирни протесту против безбожних властодржаца“.

  • Ни за једног добронамерног човека нема никакве дилеме да је овај фамозни без-закон црногорске власти осмишљен и уперен директно против једне Цркве а то је Митрополија црногорско-приморска и остале епархије Српске православне цркве – рекао је.

Додао је да је јасно да су се власт и председник Мило Ðукановић одлучили на овај политички маневар против Православне цркве, највеће и најбројније верске заједнице у Црној Гори, свесни да духовна колевка црногорске државности лежи у Митрополији црногорско-приморској, код кивота Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког.

  • То је правило које вреди и за данашњу Црну Гору насталу на рушевинама комунистичке Југославије и које нелагодом испуњава властодршце. Циљ црногорске власти је јасан, развластити и понизити јерархију и вернике Митрополије црногорско-приморске прогласити их грађанима другог реда и реметилачким снагама у Црној Гори – рекао је Спаић, саопштено је из лондонске цркве Свети Сава.

Leave a Reply