Амбасадор Ричард Гренел, специјални представник председника Доналда Трампа за КиМ, и у недељу се састао с представницима српско-америчке заједнице, овога пута у Питсбургу, где је поручио да би победа Џоа Бајдена на изборима 3. новембра цео регион Балкана вратила у статус кво.

Гренел је напоменуо да су сви свесни ко је Џо Бајден, шта је на Балкану учинио и колико је игнорисао Србе и Србију, рекли су Танјугу представници иницијативе „Срби за Трампа 2020“ која је организовала тај скуп у Пенсилванији.

Ако би се десило да Бајден победи, никаквог напретка не би било, рекао је Гренел на скупу подршке Доналду Трампу, на коме је било речи о свему ономе сто је Трамп учинио и што још жели да постигне у Србији.

У име иницијативе на чијем челу је професорка Олга Раваси, Гренела су на почетку скупа представили Стефани Лалић Адамс, ћерка Ника Лалића, једног од хероја мисије Халијард спасавања америчких пилота у Другом светском рату, и адвокат Пеђа Филиповић.

Гренел је, додају, након излагања имао прилику да разговара с присутнима и био је врло расположен да одговара на питања.

Међу присутнима били су и Марк Затезало, члан парламента савезне државе Вирџиније, и Валери Гајдос, чланица парламента савезне државе Пенсилваније.

Равасијева је у суботу организовала скупове подршке Трампу у Висконсину и Чикагу, а протеклог у Милвокију. Гренел се у том највећем граду Висконсина састао са српском заједницом и присуствовао је литургији у Храму Светог Саве.

Оставите Коментар